|
Post by nikos1978 on Oct 23, 2024 6:53:51 GMT
Καλημέρα σε όλους! Βλέπω το άρθρο 7 που λέει: «2. Τακτικοί υπάλληλοι των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων αυτών, μετά από την παρέλευση δεκαετίας από την ημερομηνία διορισμού ή πρόσληψής τους, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων κατηγορίας ανώτερης αυτής του διορισμού ή της πρόσληψής τους. 3. Η εξαίρεση της παρ. 2 ως προς τη δεκαετία εφαρμόζεται αναλόγως και στους υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. για συμμετοχή σε προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Ε.Ε.Π.». Άρα κάποιος που διορίζεται ως ΠΕ μπορεί να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για θέσεις Ε.Ε.Π. και πριν την δεκαετία, καταλαβαίνω ορθά? Πολύ σωστά γιατί η ΕΕΠ θεωρείται ανώτερη κατηγορία από τους ΠΕ.
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 23, 2024 7:00:10 GMT
Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο κάτι. Εγώ προσωπικό όφελος δεν έχω κανένα και ούτε έχω μάθει να λειτουργώ κατα το δοκούν. Εγώ είμαι ήδη διορισμένος στην ΑΑΔΕ μισό χρόνο τώρα και ούτε γνωστό δεν έχω του 1Γ για να θέλω να διοριστεί ούτε τίποτα, ίσα ίσα που είμαι απο τους ελάχιστους που έχουν παραμείνει στο φόρουμ μόνο και μόνο για να βοηθήσω όσους έχουν απορίες σχετικά με την υπηρεσία. Παρόλα αυτά θεωρώ (και προφανώς και η ίδια η υπηρεσία) οτι υπηρεσίες όπως η ΑΑΔΕ δεν θα έπρεπε να απορροφούν απο γενικούς διαγωνισμούς. Με τον ίδιο διαγωνισμό δηλαδή που προσλαμβάνουν στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς με τα ίδια ακριβώς κριτήρια να προσλαμβάνουν και την ΥΠΑ και στην ΑΑΔΕ κτλ. Όσοι μπήκαν με τώρα με την 2ΓΒ & 3ΓΒ ήταν τυχεροί και εξήγησα και τους λόγους που έγινε αυτό. Όσον αφορά τώρα τους πίνακες προηγούμενων διαγωνισμών και αμα ήταν αναπληρώσεις όσοι καλέστηκαν, δεν το γνωρίζω, δεν είχα ξαναδώσει ποτέ στο ΑΣΕΠ, μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λέτε. Και ούτε έδωσα στον 2Γ για να με αφορά άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η 2Γ δεν προέβλεπε θέσεις για την ΑΑΔΕ. Μένει τώρα να δούμε πόσοι θα καλεστούν απο τον 1Γ και πόσοι απο τον 2Γ. Στην ΥΠΑ δεν προσέλαβαν με τα ίδια κριτήρια που προσλαμβάνουν στο Λαογραφικό Μουσέιο Καστοριάς. Έδωσαν τις ίδιες εξειδικευμένες εξετάσεις που έδιναν και στους προηγούμενους διαγωνισμούς της ΥΠΑ και με αυξημένη μάλιστα βάση όσοι διορίστηκαν μέσω 2ΓΒ και 3ΓΒ Καλύτερα να μην το συνεχίζουμε. Ο κύριος με καλή πρόθεση υπερασπίζεται τα πιστεύω του και ανέφερε ότι έχει άγνοια και μικρή εμπειρία από διαγωνισμούς αφού ο 1Γ ήταν ο πρώτος που συμμετείχε οπότε δικαιολογείται κάπως.
|
|
|
Post by akatonomastos on Oct 23, 2024 7:00:29 GMT
Καλημέρα σε όλους! Βλέπω το άρθρο 7 που λέει: «2. Τακτικοί υπάλληλοι των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων αυτών, μετά από την παρέλευση δεκαετίας από την ημερομηνία διορισμού ή πρόσληψής τους, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων κατηγορίας ανώτερης αυτής του διορισμού ή της πρόσληψής τους. 3. Η εξαίρεση της παρ. 2 ως προς τη δεκαετία εφαρμόζεται αναλόγως και στους υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. για συμμετοχή σε προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Ε.Ε.Π.». Άρα κάποιος που διορίζεται ως ΠΕ μπορεί να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για θέσεις Ε.Ε.Π. και πριν την δεκαετία, καταλαβαίνω ορθά? Πολύ σωστά γιατί η ΕΕΠ θεωρείται ανώτερη κατηγορία από τους ΠΕ. Δε θεωρείται, ούτε είναι ανώτερη κατηγορία. Απλά οι θέσεις ΕΕΠ - κατά κανόνα- προϋποθέτουν διδακτορικό (ή/και μεταπτυχιακό) σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και συνήθως εξειδικευμένη εμπειρία κι συχνά αντίστοιχο πρώτο πτυχίο.
|
|
|
Post by konkon on Oct 23, 2024 7:07:22 GMT
Πολύ σωστά γιατί η ΕΕΠ θεωρείται ανώτερη κατηγορία από τους ΠΕ. Δε θεωρείται, ούτε είναι ανώτερη κατηγορία. Απλά οι θέσεις ΕΕΠ - κατά κανόνα- προϋποθέτουν διδακτορικό (ή/και μεταπτυχιακό) σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και συνήθως εξειδικευμένη εμπειρία κι συχνά αντίστοιχο πρώτο πτυχίο. Πάντως από την εξαίρεση αυτή καταλαβαίνω ότι για τον ΑΣΕΠ όντως οι θέσεις Ε.Ε.Π. θεωρούνται ανώτερη κατηγορία. Βέβαια από το λίγο που το έψαξα μισθολογικά είναι στα ίδια με τους υπόλοιπους ΠΕ.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 7:10:13 GMT
Πολύ σωστά γιατί η ΕΕΠ θεωρείται ανώτερη κατηγορία από τους ΠΕ. Δε θεωρείται, ούτε είναι ανώτερη κατηγορία. Απλά οι θέσεις ΕΕΠ - κατά κανόνα- προϋποθέτουν διδακτορικό (ή/και μεταπτυχιακό) σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και συνήθως εξειδικευμένη εμπειρία κι συχνά αντίστοιχο πρώτο πτυχίο. Αυτό ποι καταλαβαίνω εγω... ειναι, οτι αν διοριστεις ως ΥΕ, πχ, μπορείς μετά να πας ως ΔΕ σε άλλη προκήρυξη,αν ως ΔΕ, μπορείς μετά ως ΤΕ κοκ.... ανάλογα με τα κλιμάκια ή τους βαθμούς Α, Β, Γ κτλ, βάσει των οποίων καθορίζεται και η εξέλιξη σου στο δημόσιο (μισθολογικα και οχι μονο)....
|
|
pixa
Pink Panther
|
Post by pixa on Oct 23, 2024 7:13:03 GMT
Στην ΥΠΑ δεν προσέλαβαν με τα ίδια κριτήρια που προσλαμβάνουν στο Λαογραφικό Μουσέιο Καστοριάς. Έδωσαν τις ίδιες εξειδικευμένες εξετάσεις που έδιναν και στους προηγούμενους διαγωνισμούς της ΥΠΑ και με αυξημένη μάλιστα βάση όσοι διορίστηκαν μέσω 2ΓΒ και 3ΓΒ Καλύτερα να μην το συνεχίζουμε. Ο κύριος με καλή πρόθεση υπερασπίζεται τα πιστεύω του και ανέφερε ότι έχει άγνοια και μικρή εμπειρία από διαγωνισμούς αφού ο 1Γ ήταν ο πρώτος που συμμετείχε οπότε δικαιολογείται κάπως. Αυτό ακριβώς γιατί και πιο παλιά οι θέσεις στην ΑΑΔΕ καλύπτονταν με προκήρυξη Κ.. εμείς τουλάχιστον δώσαμε γραπτό και ας μην ήταν στα ίδια μαθήματα.
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 23, 2024 7:19:23 GMT
Καλύτερα να μην το συνεχίζουμε. Ο κύριος με καλή πρόθεση υπερασπίζεται τα πιστεύω του και ανέφερε ότι έχει άγνοια και μικρή εμπειρία από διαγωνισμούς αφού ο 1Γ ήταν ο πρώτος που συμμετείχε οπότε δικαιολογείται κάπως. Αυτό ακριβώς γιατί και πιο παλιά οι θέσεις στην ΑΑΔΕ καλύπτονταν με προκήρυξη Κ.. εμείς τουλάχιστον δώσαμε γραπτό και ας μην ήταν στα ίδια μαθήματα. Με προκήρυξη Κ δεν θυμάμαι την ααδε μετά το 1998. Πριν μπορεί να γίνονταν πολλά με διορισμούς. Κάτι άλλο για αυτή τη ρημάδα την ααδε. Όλα με πρόσχημα τις άνάγκες σε προσωπικό γίνονται. Όταν έχεις τρόπο βέβαια και σε άσχετο νομοσχέδιο. www.diorismos.gr/agora-ergasias/28415/diorizontai-epityxontes-diagonismoy-asep-1998-stin-aade-xoris-ta-apaitoymena-prosontaΈτσι λειτουργούν τα πράγματα.
|
|
|
Post by nikos1978 on Oct 23, 2024 7:36:33 GMT
Πολύ σωστά γιατί η ΕΕΠ θεωρείται ανώτερη κατηγορία από τους ΠΕ. Δε θεωρείται, ούτε είναι ανώτερη κατηγορία. Απλά οι θέσεις ΕΕΠ - κατά κανόνα- προϋποθέτουν διδακτορικό (ή/και μεταπτυχιακό) σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και συνήθως εξειδικευμένη εμπειρία κι συχνά αντίστοιχο πρώτο πτυχίο. Δεν το λέω εγώ. Το λέει το εδάφιο 2 του άρθρου 7. Καλημέρες!!!!
|
|
|
Post by dimosio on Oct 23, 2024 7:44:49 GMT
Στις ΔΟΥ πέρασε πολυς κόσμος και με γραπτό του 2004 .
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 23, 2024 7:48:11 GMT
Στις ΔΟΥ πέρασε πολυς κόσμος και με γραπτό του 2004 . Με το γραπτό λογικό, δίκαιο και αξιοκρατικό είναι να διορίστηκαν. Αφού πέτυχαν στο διαγωνισμό πήραν τις θέσεις
|
|
|
Post by ioannis85 on Oct 23, 2024 7:52:55 GMT
Από τις ενστάσεις έχουμε τιποτα νεότερο (ποσες εχουν εξετασθει, ποσες δικαιώθηκαν κτλ κτλ)??
Θεωρειτε ότι τα τελικα μπορει να βγουν και μετα το τελος Νοεμβρη, δηλαδη Χριστουγεννα ή Ιανουαριο?
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 7:53:42 GMT
Δε θεωρείται, ούτε είναι ανώτερη κατηγορία. Απλά οι θέσεις ΕΕΠ - κατά κανόνα- προϋποθέτουν διδακτορικό (ή/και μεταπτυχιακό) σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και συνήθως εξειδικευμένη εμπειρία κι συχνά αντίστοιχο πρώτο πτυχίο. Δεν το λέω εγώ. Το λέει το εδάφιο 2 του άρθρου 7. Καλημέρες!!!! Αν η ΕΕΠ έχει εισαγωγικο βαθμό Β, και συ υπηρετεις ήδη ως Β , λογικά δε δικαιούσαι συμμετοχή! Μάλλον πρέπει εκείνη την ώρα να είσαι σε Γ και κατω. Έτσι το βλέπω....Αυτό μπορεί να διαφωτίσει... www.especial.gr/vathmologiki-proagwgi-dimosiwn-ipallilwn-ti-isxuei-gia-th-vathmologiki-katata3i-ekpaideutikwn/
|
|
|
Post by nikos1978 on Oct 23, 2024 8:01:08 GMT
Δε θεωρείται, ούτε είναι ανώτερη κατηγορία. Απλά οι θέσεις ΕΕΠ - κατά κανόνα- προϋποθέτουν διδακτορικό (ή/και μεταπτυχιακό) σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και συνήθως εξειδικευμένη εμπειρία κι συχνά αντίστοιχο πρώτο πτυχίο. Αυτό ποι καταλαβαίνω εγω... ειναι, οτι αν διοριστεις ως ΥΕ, πχ, μπορείς μετά να πας ως ΔΕ σε άλλη προκήρυξη,αν ως ΔΕ, μπορείς μετά ως ΤΕ κοκ.... Κάπως ανάλογα με τα κλιμάκια ή τους βαθμούς Α, Β, Γ κτλ, βάσει των οποίων καθορίζεται και η εξέλιξη σου στο δημόσιο (μισθολογικα και οχι μονο).... Αυτό ακριβώς που αναφέρεις στο πρώτο μισό του σχολίου σου. Οι κατηγορίες κατά σειρά από την κατώτερη προς την ανώτερη είναι ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ και ΕΕΠ.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 8:03:45 GMT
Αυτό ποι καταλαβαίνω εγω... ειναι, οτι αν διοριστεις ως ΥΕ, πχ, μπορείς μετά να πας ως ΔΕ σε άλλη προκήρυξη,αν ως ΔΕ, μπορείς μετά ως ΤΕ κοκ.... Κάπως ανάλογα με τα κλιμάκια ή τους βαθμούς Α, Β, Γ κτλ, βάσει των οποίων καθορίζεται και η εξέλιξη σου στο δημόσιο (μισθολογικα και οχι μονο).... Αυτό ακριβώς που αναφέρεις στο πρώτο μισό του σχολίου σου. Οι κατηγορίες κατά σειρά από την κατώτερη προς την ανώτερη είναι ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ και ΕΕΠ. Γενικά ναι.. ομως παίζουν και οι βαθμοί Α, Β, Γ κτλ. Δες το ποστ μετά που διευκρινίζω!!!!
|
|
|
Post by Poexania on Oct 23, 2024 8:04:36 GMT
Παντως αυτο που δεν τους συμφερει σε πολυ μεγαλους διαγωνισμους σαν το δικο μας, ειναι οτι αμα τα σκατωσουν εχουν πολλες φωνες απεναντι τους. Δεν θελω να παει η κουβεντα στο αν ειναι καλος ο συλλογος η κακος η οτιδηποτε, αλλα σε ενα διαγωνισμο που εχουν δωσει 1000 ατομα σε σχεση με εναν διαγωνισμο που εχουν δωσει 70.000+ χιλιαδες, η διαφορα ειναι οτι αλλιως ακουγεται η φωνη των λιγων και αλλιως των πολλων. Ενας λογος λοιπον που μπορει να τους κανει διστακτικους στο να επαναλαβουν τον ιδιο μεγαλο διαγωνισμο, εκτος απο τις πρακτικες δυσκολιες, ειναι νομιζω και αυτο.
|
|