|
Post by robinhood on Oct 23, 2024 9:03:36 GMT
είναι τσεκαρισμένο με τικ το κουτάκι. Μπορείς να μας πεις στο Α, Β, Γ, Δ που σου βάλανε τικ;;; Τα κουτάκια των βαθμών από βαθμό Δ έως Α είναι γενικώς σε όλες τις θέσεις τσεκαρισμένα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να δείξει αφενός τον κατώτερο βαθμό εισαγωγής στην Υπηρεσία (βαθμός Δ), τον οποίο αναγράφουν πολλά ΦΕΚ με αποφάσεις διορισμού, αν ψάξετε, αφετέρου το τσεκάρισμα των υπολοίπων βαθμών θέλει να δείξει τη δυνητική εξέλιξη αναλόγως της αποκτηθείσης εμπειρίας ή των έξτρα προσόντων που θα καταθέσει στον υπηρεσιακό φάκελό του ένας διορισμένος. Μπορεί ένας μηχανικός να διοριστεί τώρα, αλλά να έχει συμπληρώσει 10 χρόνια με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο και επίσης ενδέχεται να κατέχει και διδακτορικό με συνάφεια. Ε, θα εξελιχθεί άμεσα! Εγώ πχ, Θεού θέλοντος, θα εισαχθώ στο ΜΚ1 και με βαθμό Δ, αφού ούτε πρότερη εμπειρία έχω στο Δημόσιο ούτε το μάστερ μου έχει συνάφεια. Αν λέω αν αναγνωριστεί κατόπιν Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αυτό θα γίνει μόνον μισθολογικά (ΜΚ3), αλλά όχι και βαθμολογικά. Και πάλι δύσκολο.
|
|
|
Post by akatonomastos on Oct 23, 2024 9:04:26 GMT
Οι θέσεις αυτές είναι σχετικά λίγες στο σύνολο του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούν εφαρμοσμένη έρευνα και υπερωρίες που δεν πληρώνονται. Βέβαια κάποιες από αυτές μπορεί να έχουν επιπλέον αποδοχές μέσω συμμετοχής σε κάποια ερευνητικά προγράμματα. Όλες παίρνουν τα επιπλέον χρήματα που δίδονται στους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
Ναι απλά δεν κατανοώ ιδιαίτερα ποιο κίνητρο έχει ένας ΠΕ με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό να διαλέξει θέση ΕΕΠ και όχι απλή θέση ΠΕ μιας και στις δύο περιπτώσεις θα είναι στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο, ίσως αυτό που λες με τα ερευνητικά να είναι κάποιο κίνητρο Απαντώ με βάση προσωπικές εμπειρίες (και σχετικές ... διαστροφές) Ενασχόληση με αντικείμενο που σπούδασα. Παραγωγή -ενδεχομένως- νέας γνώσης. Αποφυγή κατάληξης στεγνού γραφειοκράτη (τουλάχιστον με την έννοια που αποδίδεται στη γραφειοκρατεία στο Ελλάντα)
Μικρότερη επαφή με τον κάθε άσχετο. Ενδεχόμενη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικού στα πλαίσια της εργασίας μου. Πιθανή ελαστικότητα/διευκολύνσεις στο ωράριο.
|
|
|
Post by nantia on Oct 23, 2024 9:15:35 GMT
Στο messenger ένα μέλος ανέφερε ότι έχει σημερινή ενημερωση από εργαζόμενη στον ΑΣΕΠ, σε ερώτηση φίλης της "Τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε τελειώσει" ήταν η απάντηση.
|
|
|
Post by adikimenos on Oct 23, 2024 9:18:08 GMT
Μπορείς να μας πεις στο Α, Β, Γ, Δ που σου βάλανε τικ;;; Τα κουτάκια των βαθμών από βαθμό Δ έως Α είναι γενικώς σε όλες τις θέσεις τσεκαρισμένα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να δείξει αφενός τον κατώτερο βαθμό εισαγωγής στην Υπηρεσία (βαθμός Δ), τον οποίο αναγράφουν πολλά ΦΕΚ με αποφάσεις διορισμού, αν ψάξετε, αφετέρου το τσεκάρισμα των υπολοίπων βαθμών θέλει να δείξει τη δυνητική εξέλιξη αναλόγως της αποκτηθείσης εμπειρίας ή των έξτρα προσόντων που θα καταθέσει στον υπηρεσιακό φάκελό του ένας διορισμένος. Μπορεί ένας μηχανικός να διοριστεί τώρα, αλλά να έχει συμπληρώσει 10 χρόνια με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο και επίσης ενδέχεται να κατέχει και διδακτορικό με συνάφεια. Ε, θα εξελιχθεί άμεσα! Εγώ πχ, Θεού θέλοντος, θα εισαχθώ στο ΜΚ1 και με βαθμό Δ, αφού ούτε πρότερη εμπειρία έχω στο Δημόσιο ούτε το μάστερ μου έχει συνάφεια. Αν λέω αν αναγνωριστεί κατόπιν Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αυτό θα γίνει μόνον μισθολογικά (ΜΚ3), αλλά όχι και βαθμολογικά. Και πάλι δύσκολο. Δε χρειαζεται συναφεια για τη βαθμολογικη εξελιξη, στον Γ θα καταταχθεις
|
|
|
Post by robinhood on Oct 23, 2024 9:18:44 GMT
Στο messenger ένα μέλος ανέφερε ότι έχει σημερινή ενημερωση από εργαζόμενη στον ΑΣΕΠ, σε ερώτηση φίλης της "Τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε τελειώσει" ήταν η απάντηση. άντε, κοντεύουμε! Το πολύ το μπουρίνι το φάγαμε, κάτι ψιλά μείνανε τώρα για να βγει το rainbow. Ευχαριστούμε για τον διαμοιρασμό της πληροφορίας.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 9:20:09 GMT
Μπορείς να μας πεις στο Α, Β, Γ, Δ που σου βάλανε τικ;;; Τα κουτάκια των βαθμών από βαθμό Δ έως Α είναι γενικώς σε όλες τις θέσεις τσεκαρισμένα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να δείξει αφενός τον κατώτερο βαθμό εισαγωγής στην Υπηρεσία (βαθμός Δ), τον οποίο αναγράφουν πολλά ΦΕΚ με αποφάσεις διορισμού, αν ψάξετε, αφετέρου το τσεκάρισμα των υπολοίπων βαθμών θέλει να δείξει τη δυνητική εξέλιξη αναλόγως της αποκτηθείσης εμπειρίας ή των έξτρα προσόντων που θα καταθέσει στον υπηρεσιακό φάκελό του ένας διορισμένος. Μπορεί ένας μηχανικός να διοριστεί τώρα, αλλά να έχει συμπληρώσει 10 χρόνια με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο και επίσης ενδέχεται να κατέχει και διδακτορικό με συνάφεια. Ε, θα εξελιχθεί άμεσα! Εγώ πχ, Θεού θέλοντος, θα εισαχθώ στο ΜΚ1 και με βαθμό Δ, αφού ούτε πρότερη εμπειρία έχω στο Δημόσιο ούτε το μάστερ μου έχει συνάφεια. Αν λέω αν αναγνωριστεί κατόπιν Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αυτό θα γίνει μόνον μισθολογικά (ΜΚ3), αλλά όχι και βαθμολογικά. Και πάλι δύσκολο. Εντάξει... Εμεις που παίρναμε απλώς μόρια απο προσθετα, θα μπούμε σε κάποια βαθμίδα μετά, αναλογως αυτων. Εγω θεώρησα οτι οταν θα βγουν οι ΕΕΠ, θα ειναι βάσει προσπαιτουμενων διδακτ ή μεταπτ. Σε επιλογές μονο Α,Β ή Α Β Γ αντίστοιχα και δε θα εχουν Δ... Ο Κ....
|
|
|
Post by robinhood on Oct 23, 2024 9:23:16 GMT
Τα κουτάκια των βαθμών από βαθμό Δ έως Α είναι γενικώς σε όλες τις θέσεις τσεκαρισμένα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να δείξει αφενός τον κατώτερο βαθμό εισαγωγής στην Υπηρεσία (βαθμός Δ), τον οποίο αναγράφουν πολλά ΦΕΚ με αποφάσεις διορισμού, αν ψάξετε, αφετέρου το τσεκάρισμα των υπολοίπων βαθμών θέλει να δείξει τη δυνητική εξέλιξη αναλόγως της αποκτηθείσης εμπειρίας ή των έξτρα προσόντων που θα καταθέσει στον υπηρεσιακό φάκελό του ένας διορισμένος. Μπορεί ένας μηχανικός να διοριστεί τώρα, αλλά να έχει συμπληρώσει 10 χρόνια με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο και επίσης ενδέχεται να κατέχει και διδακτορικό με συνάφεια. Ε, θα εξελιχθεί άμεσα! Εγώ πχ, Θεού θέλοντος, θα εισαχθώ στο ΜΚ1 και με βαθμό Δ, αφού ούτε πρότερη εμπειρία έχω στο Δημόσιο ούτε το μάστερ μου έχει συνάφεια. Αν λέω αν αναγνωριστεί κατόπιν Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αυτό θα γίνει μόνον μισθολογικά (ΜΚ3), αλλά όχι και βαθμολογικά. Και πάλι δύσκολο. Εντάξει... Εμεις που παίρναμε απλώς μόρια απο προσθετα, θα μπούμε σε κάποια βαθμίδα μετά, αναλογως αυτων. Εγω θεώρησα οτι οταν θα βγουν οι ΕΕΠ, θα ειναι βάσει προσπαιτουμενων διδακτ ή μεταπτ. Σε επιλογές μονο Α,Β ή Α Β Γ αντίστοιχα και δε θα εχουν Δ... Ο Κ.... οι ΕΕΠ είναι άλλο story. Είναι ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι κατέχουν κατά πλειοψηφία διδακτορικό (ειδικό και συναφές με το αντικείμενο της δυνητικής θέσης τους) και έχουν και συμπληρωμένα χρόνια εξειδικευμένης εμπειρίας.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 9:28:40 GMT
Εντάξει... Εμεις που παίρναμε απλώς μόρια απο προσθετα, θα μπούμε σε κάποια βαθμίδα μετά, αναλογως αυτων. Εγω θεώρησα οτι οταν θα βγουν οι ΕΕΠ, θα ειναι βάσει προσπαιτουμενων διδακτ ή μεταπτ. Σε επιλογές μονο Α,Β ή Α Β Γ αντίστοιχα και δε θα εχουν Δ... Ο Κ.... οι ΕΕΠ είναι άλλο story. Είναι ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι κατέχουν κατά πλειοψηφία διδακτορικό (ειδικό και συναφές με το αντικείμενο της δυνητικής θέσης τους) και έχουν και συμπληρωμένα χρόνια εξειδικευμένης εμπειρίας. Όταν θα βγουν τα προσωρινα για αυτούς... θα εχουν οπως στη φίλη μας... Τικ, στα Α,Β,Γ,Δ ή μόνο στα Α Β Γ; Στο Ε αυτη πχ δεν είχε τικ γιατί αφορά μόνο ΥΕ....
|
|
|
Post by robinhood on Oct 23, 2024 9:33:43 GMT
οι ΕΕΠ είναι άλλο story. Είναι ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι κατέχουν κατά πλειοψηφία διδακτορικό (ειδικό και συναφές με το αντικείμενο της δυνητικής θέσης τους) και έχουν και συμπληρωμένα χρόνια εξειδικευμένης εμπειρίας. Όταν θα βγουν τα προσωρινα για αυτούς... θα εχουν οπως στη φίλη μας... Τικ, στα Α,Β,Γ,Δ ή μόνο στα Α Β Γ; Στο Ε αυτη πχ δεν είχε τικ γιατί αφορά μόνο ΥΕ.... Μία θέση που τσέκαρα έτσι τσακ-μπαμ από το ΥΠ. Εσωτερικών είχε και το Δ τικαρισμένο και όλα τα παραπάνω. Όπως και με εμάς δηλαδή.
|
|
|
Post by geoastrix on Oct 23, 2024 9:36:19 GMT
Παντως αυτο που δεν τους συμφερει σε πολυ μεγαλους διαγωνισμους σαν το δικο μας, ειναι οτι αμα τα σκατωσουν εχουν πολλες φωνες απεναντι τους. Δεν θελω να παει η κουβεντα στο αν ειναι καλος ο συλλογος η κακος η οτιδηποτε, αλλα σε ενα διαγωνισμο που εχουν δωσει 1000 ατομα σε σχεση με εναν διαγωνισμο που εχουν δωσει 70.000+ χιλιαδες, η διαφορα ειναι οτι αλλιως ακουγεται η φωνη των λιγων και αλλιως των πολλων. Ενας λογος λοιπον που μπορει να τους κανει διστακτικους στο να επαναλαβουν τον ιδιο μεγαλο διαγωνισμο, εκτος απο τις πρακτικες δυσκολιες, ειναι νομιζω και αυτο. Επίσης νομίζω ότι ο γενικός διαγωνισμός θα έπρεπε να πραγματοποιείται μόνο για θέσεις διεκπεραίωσης. Για τις ειδικότητες θα έπρεπε να υπάρχουν ανεξάρτητοι διαγωνισμοί με δεξιότητες (IQ tests) και γνωστικό αντικείμενο.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 9:37:56 GMT
Όταν θα βγουν τα προσωρινα για αυτούς... θα εχουν οπως στη φίλη μας... Τικ, στα Α,Β,Γ,Δ ή μόνο στα Α Β Γ; Στο Ε αυτη πχ δεν είχε τικ γιατί αφορά μόνο ΥΕ.... Μία θέση που τσέκαρα έτσι τσακ-μπαμ από το ΥΠ. Εσωτερικών είχε και το Δ τικαρισμένο και όλα τα παραπάνω. Όπως και με εμάς δηλαδή. Οπότε το λύσαμε κι αυτό! Ισχύει αυτό που λέει ο akatonomastos!!!!
|
|
angel8
Beekeeper
Member is Online
|
Post by angel8 on Oct 23, 2024 9:41:06 GMT
Τα κουτάκια των βαθμών από βαθμό Δ έως Α είναι γενικώς σε όλες τις θέσεις τσεκαρισμένα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να δείξει αφενός τον κατώτερο βαθμό εισαγωγής στην Υπηρεσία (βαθμός Δ), τον οποίο αναγράφουν πολλά ΦΕΚ με αποφάσεις διορισμού, αν ψάξετε, αφετέρου το τσεκάρισμα των υπολοίπων βαθμών θέλει να δείξει τη δυνητική εξέλιξη αναλόγως της αποκτηθείσης εμπειρίας ή των έξτρα προσόντων που θα καταθέσει στον υπηρεσιακό φάκελό του ένας διορισμένος. Μπορεί ένας μηχανικός να διοριστεί τώρα, αλλά να έχει συμπληρώσει 10 χρόνια με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο και επίσης ενδέχεται να κατέχει και διδακτορικό με συνάφεια. Ε, θα εξελιχθεί άμεσα! Εγώ πχ, Θεού θέλοντος, θα εισαχθώ στο ΜΚ1 και με βαθμό Δ, αφού ούτε πρότερη εμπειρία έχω στο Δημόσιο ούτε το μάστερ μου έχει συνάφεια. Αν λέω αν αναγνωριστεί κατόπιν Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αυτό θα γίνει μόνον μισθολογικά (ΜΚ3), αλλά όχι και βαθμολογικά. Και πάλι δύσκολο. Δε χρειαζεται συναφεια για τη βαθμολογικη εξελιξη, στον Γ θα καταταχθεις Σε ποια περίπτωση θα καταταχθει στο Γ? Εννοείς στο παράδειγμα "Μπορεί ένας μηχανικός να διοριστεί τώρα, αλλά να έχει συμπληρώσει 10 χρόνια με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο και επίσης ενδέχεται να κατέχει και διδακτορικό με συνάφεια" ? Και εάν καταταχθεί στο Γ ανεβαίνει και ΜΚ?
|
|
|
Post by akatonomastos on Oct 23, 2024 9:53:30 GMT
Δε χρειαζεται συναφεια για τη βαθμολογικη εξελιξη, στον Γ θα καταταχθεις Σε ποια περίπτωση θα καταταχθει στο Γ? Εννοείς στο παράδειγμα "Μπορεί ένας μηχανικός να διοριστεί τώρα, αλλά να έχει συμπληρώσει 10 χρόνια με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο και επίσης ενδέχεται να κατέχει και διδακτορικό με συνάφεια" ? Και εάν καταταχθεί στο Γ ανεβαίνει και ΜΚ? Γενικά μιλώντας, η κατάταξη σε βαθμό, εκτός πτυχίου εξαρτάται από μεταπτυχιακό, διδακτορικό και σύνολο προϋπηρεσίας που θα αναγνωριστεί από υπηρεσία/φορέα. Παρόμοια, αλλά χωρίς να ταυτίζεται με βαθμολογικό κλιμάκιο γίνεται και για μισθολογικό κλιμάκιο.
|
|
borges80
Buzz
Γέλα παλιάτσο....
|
Post by borges80 on Oct 23, 2024 9:54:14 GMT
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 23, 2024 10:03:20 GMT
|